Skip to main content
Közzétéve
2024.02.02.
Guru Geri

Hogyan védi meg a WPC burkolat a lelkünket a negatív hírek áradatától?

Egy olyan gondolattal kezdem a mai bejegyzést, amit akár a “Nők Lapja Café” oldalán is olvashatnánk, de remélem, hogy a kifejtés során a kellemesen semmitmondó story érzése megváltozik.

A blogindító állításom úgy szól, hogy a negatív híradások, ez alatt a háborúkról és a gazdasági válságokról szóló, az emberi pszichére és lelkiállapotra jelentős kedvezőtlen hatást gyakorló hírekre gondolok . Ez egy közhelyes és evidens állítás egyszerre.

A második állításom pedig az, hogy egy elegáns, kellemes kerti környezet pozitívan hat a pszichére, azaz stresszcsökkentő, nyugalmat áraszt, elősegíti az inspirációt és a kreativitást, szociális kapcsolatokat épít, vagyis összességében növeli a boldogságérzet kialakulásának esélyét.

Nos, ezek után jogosan tettem fel magamnak a kérdést, hogy Mi, vagyis a WPC értékesítők a burkolatainkkal, kerítéseinkkel ki ellen küzdünk? Vajon ki a nagy ellenlábasunk? A többi WPC kereskedő, esetleg a fa- vagy a kőburkolat árusok?

A válasz természetesen az, hogy NEM!

Rájöttem, hogy a legnagyobb ellenfelünk (az idő múlásán kívül 🙂 ) a rossz híreket szolgáltató média, így a szép kert élményével, melyet a WPC burkolat, kerítés biztosít, a hírszolgáltatók által megtépázott idegrendszert kell kisimítanunk.

Az állításom alátámasztásaképpen képzelje el azt az érzést, amikor reggel kiül a teraszra egy kényelmes kerti fotelben, egy gőzölgő kávé mellett, beleszippant a nedves fű illatába és elégedetten hátradől.

A másik érzés, amit azonban ritkábban szeretnénk átélni az, amikor berontunk az irodába (mely egy relative semleges környezet) felcsapjuk a számítógépet, végigolvassuk a napi híreket és azon kapjuk magunkat, hogy a rekeszizmunktól elkezdve a farpofánkig minden összeszorul és még a munka flow-ja sem tudja ellazítani a felgyülemlett érzelmi hatástokat.

És akkor zárásképpen ismét egy kis Nők Lapjás balzsam, megfűszerezve egy kis marketinggel 🙂

A WPC-vel burkolt kerti teraszok, kerítések nem csupán a modern kertépítészet remekei, hanem lélekemelő menedékként is szolgálnak, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a nyugalmat és a békét a zavaros időkben. Ezek a teraszok emlékeztetnek minket arra, hogy a szépség és a harmónia mindig jelen van a világunkban. Tehát, miközben a negatív hírek próbálnak minket letörni, emlékezzünk arra, hogy a saját kertünkben, mindig megtalálhatjuk a reményt, a nyugalmat, és a belső erőt, amire szükségünk van a továbblépéshez.

Geri Guru

Kosár Van kuponod?