Skip to main content
Közzétéve
2020.01.13.
Guru Geri

A legjobb WPC – így hülyítik a vásárlókat a magyar WPC piacon…!

Ez a bejegyzés akkor lehet Önnek izgalmas, ha WPC vásárlás előtt áll és nagy lendülettel szeretne, lehetőség szerint mindent megtudni erről az „új” technológiáról (az idézőjelet az 1. pontban magyarázom).

Az áron kívül mi szokta még mozgatni a WPC vásárlókat? Vannak olyan vásárlók, akik nagyságrendekkel több pénzt hajlandók kifizetni azért, hogy a kerti partin, a cimboráknak elmondhassák a teraszburkolatukról, hogy svájci technológiával, Svédországban tervezett és Németországban gyártott remekmű pihen éppen a talpuk alatt, aztán jöhet „…tényleg…?”a leesett áll és döbbent pillantás… ?

Szóval, e bejegyzésemben tisztázni szeretnék egy néhány kulcsfontosságú kérdést, melyet közvetlenül vagy közvetetten befolyásolhatják Önt is akár a WPC burkolata, kerítése kiválasztásában.

 1. Fontos az, hogy svájci/német, vagy valamelyik jó nevű nyugat-európai ország által fémjelzett technológiával készüljön a vágyott burkolat?
 2. Mi a gond az Európában gyártott WPC burkolatokkal?
 3. Sok esetben a német és osztrák WPC-k mögött is Kína áll. De ez hogyan is lehet?
 4. Akkor, milyen WPC burkolatot vásároljak, melyik a legjobb?

Nézzük meg egyenként:

 1. Ha nagyon alaposan megnézzük a WPC technológiáját, gyorsan kiderül, hogy egy olasz cég fejlesztette ki még 1960-ben, melynek neve Covema. (részletek itt>>> https://en.wikipedia.org/wiki/Covema), de viszont a végleges állapotát a 2008. évi (pekingi) nyári olimpiai játékokra fejlesztették ki a kínaiak, és ők is kezdték el nagy volumenben gyártani, akik momentán jelentős technológiai fölénnyel rendelkeznek ezen a piacon (is).
 2. Az Európában gyártott WPC-k főként anyagösszetételben különböznek a kínai társaiktól. Míg a kínai WPC-t többnyire bambuszból, addig az európait különböző rostszerkezetű helyi fákból állítanak elő. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy az Európában gyártott WPC anyagában nem homogén és aránytalan a szemcsézettsége, mely sajnos a minőség és az esztétikum rovására megy.
 3. Nagyon sok WPC forgalmazó huncut módon szinte duplájára árazza a termékét, azzal az indokkal, hogy azt bizony Németországban, Ausztriában… gyártották, svájci technológiával és svéd tervezéssel. Igen ám, de a portékát valójában Kínában gyártják le, csak a legutolsó technológiai folyamatot (mondjuk egy polírozást) végzik rajta az Eu-ban. Ezt fizetik meg szinte dupla áron azok a vásárlók, akiken fontos az német, svájci esetleg svéd eredet emblémája.
 4. Amennyiben Önnek a vásárlási döntés meghozatalához, a termék nyugat-európai eredete a legfontosabb szempont, akkor javaslom, hogy e pont elolvasására nem szánjon több időt.
   

Megítélésem szerint olyan, hogy „legjobb WPC” jelenleg nincsen a piacon, de viszont vannak nagyon jó minőségű termékek, nagyon jó szolgáltatásokkal, garanciákkal összekapcsolva.

A WPC burkolatok a megvásárlástól a beszerelt végső helyükig nagyon sok kézen mennek át. Először is a forgalmazó tárolja a raktárában, majd egy szállító elszállítja a vevő otthonába, aztán egy WPC szerelő pedig beszereli, majd, ha szükséges elvégzi a garanciális javításokat stb. Ebben a teljes láncban vannak azok a részletek, amelyekre oda kell figyelni. Kérem engedje meg, hogy egy néhány példával alátámasszam:

 • A télen akciósan megvásárolt WPC burkolatot vagy kerítést, az otthoni helyhiány miatt a forgalmazó ingyenesen vagy valamilyen banális összegért tárolja egészen tavaszig, amikor az beszerelhetővé válik.
 • 20 év garanciát kap az ügyfél a vásárláskor, amelyben kompletten benne van a beszerelő szakember kiszállási költsége, munkadíja és az anyag cseréje.
 • Mondjuk, hogy Szigetszentmiklósról Nyíregyházára történik a kiszállítás és a forgalmazó viszont anyagilag is segítséget nyújt a kiszállításban.
 • A forgalmazó hihetetlenül rövid határidővel, piaci ár alatt garantálja azt, hogy a beszerelő szakember valóban elmenjen a vevőhöz és beszerelje azt…

Lehetne ezt még folytatni, de már Ön is érzékeli, hogy valójában a szempontok száma tenger sok.

Remélem összekuszálás helyet segítettem Önt a tájékozódásban!

WPC-s Guru Geri

Kosár Van kuponod?