Skip to main content
Közzétéve
2020.02.21.
Guru Geri

Hogyan számoljuk ki, hogy mennyi WPC teraszburkolat megvásárlása szükséges?

Valójában a 0-dik lépés, a WPC teraszburkolat szálirányának meghatározása. Az előző bejegyzésben pontosan erről osztottam meg egy néhány gondolatot >>>

Az egyszerűség kedvéért vegyünk alapul egy 3 méter széles és 4 méter hosszú teraszt.
Először számoljuk kis terasz területét, melynek módjáról talán még emlékszünk is a suliból. Csak annyit kell tennünk, hogy a terasz hosszúságát összeszorozzuk a terasz szelességével és megkapjuk a terasz területét.

Azaz 4m x 3m = 12 m2

wpc teraszburkolat mennyiségének kiszámítása
Terasz méretének kszámolása

Első lépésként megtudtuk, hogy a teraszunk területe 12 négyzetméter.

Tudjuk azt is, hogy egy klasszikus bordázott WPC teraszburkolat gyári hossza 2,9 m, szélessége pedig 15 cm, a két burkolat közti, klipsz általi eltartás viszont 0,5 cm.

Erre a négy, kivastagított mértre lesz szükségünk a WPC teraszburkolat mennyiségének kiszámolásához.

Először a 3 m-es szélességet elosztjuk a burkolati elem szélességével és a burkolatok közti távolsággal. Tehát 3 m, azaz 300 cm széles terasz : (15 cm burkolati szélesség + 0,5 cm két burkolat közti távolság) = 19,35 darab burkolati elem.

Felkerekítve 20 darab klasszikus bordázott burkolati elem.

WPC elemek összerakása
WPC teraszburkolat elemeinek összeillesztése

Most már tudjuk, hogy a teraszunkat 20 darab, 15 centis burkolat borítja 2,9 méter hosszúságban. Ez azt jelenti, hogy a 4 m hosszú teraszunkra még kellene 20 db., 1,1 m-es burkolati elem (az 1.1 m úgy jött ki, hogy a 4 méteres hosszból kivontunk a 2,9 m-es burkolathosszt)

10 db. (2,9 m-es) WPC teraszburkolatból fogjuk tudni levágni az 20 db. 1,1 méteres elemet.

Így hát, erre a 12 m2-es teraszra, 30 db. burkolati elem megvásárlása szükséges.

WPC teraszburkolat lerakása

A következő bejegyzésben írni fogok arról, hogy egy hasonló méretű teraszhoz hány párnafát, klipszet, csavart és betondübelt kell megvásárolni. Ezzel már körvonalazódni fog a teraszunk burkolásának teles anyagára.

Amennyiben a terasza méretének kiszámítása, a terasz formája miatt bonyolultabb (vagy mert nincsen ideje/türelme számolgatni), úgy küldjön el egy kézzel rajzolt helyszínrajzot méretekkel, valamint a terasza fotóját az info@wpcguru.hu email címre, és a főnököm 24 órán belül, teljesen ingyen kiszámolja Önnek azt, hogy hány darab WPC teraszburkolat megvásárlása szükséges, a szerelvényekkel együtt.

Tudom, hogy ez a bejegyzés egy kicsit száraz volt, de igyekszem, hogy a következő érdekesebb legyen…

Üdv,
WPC-s Guru Geri

Kosár Van kuponod?