Skip to main content
Közzétéve
2020.01.13.
Guru Geri

Mi a különbség a WPC és PVC között?

Engem mindig összezavarnak ezek az un. mozaikszavak, rövidítések…, főleg azért, mert a teljes változatukban való kiírásuk is többnyire értelmezhetetlenek számomra.

Tehát, a WPC (angol neve „Wood Plastic Composite boards”) egy olyan összetett anyag, amely három különböző szerkezetű anyagból tevődik össze (e meghatározás természetesen a teljesség igénye nélkül került megfogalmazásra, mivel az elsődleges szempont a könnyed megértés volt.)

A WPC esetén a fát, a műanyagot, és ragasztóanyagot használtak a megalkotásakor, kölcsön véve mindegyik összetevő előnyös tulajdonságait. Ezért van az, hogy ezt az anyagot főként kültéri burkolóanyagként használják a legtöbben, mivel a fa hatása miatt nagyon dekoratív, de viszont nem árt neki sem a fagy, sem pedig az első, de még a forró nyári napsütés sem tudja kikezdeni.

Több információ a WPC-ről itt >>> https://en.wikipedia.org/wiki/Wood-plastic_composite

De akkor mi a PVC?

A PVC egy igen népszerű szintetikus anyag (polimer), melynek két fajtáját használjuk a hétköznapjainkban. A lágyat és a keményet. A lágy PVC-ből készülnek az elektromos kábelek bevonatai, a kerti locsolótömlők, stb.. A kemény PVC-ből készítik például a vízvezetékeket, a szennyvíz lefolyókat, de még autóalkatrészeket is állítanak elő belőle.

Több infó a PVC-ről itt  >>> https://hu.wikipedia.org/wiki/PVC

Üdv,

WPC -s Guru Geri

Kosár Van kuponod?