Skip to main content
Közzétéve
2020.03.11.
Guru Geri

Milyen lehet egy WPC járdás, közép-ázsiai Budapest?

A főnök ma megkért, hogy írjak egy csodálatos bejegyzést a közhasználatban alkalmazandó WPC járdákról, hiszen nemsokára hozzánk is megérkeznek a szupermasszív, tömör WPC burkolatok, amelyek a jó kinézetük mellett, elsősorban éppen a nagy intenzitású használatra kerületek kifejlesztésre.

Már egy másfél órája ültem bénult értelemmel az üres Word dokumentum előtt, és még mindig semmi nem jutott eszembe, amit leírhatnék. Csak azon tűnődtem, hogy milyenek lennénk mindannyian, ha még midig Ázsiában laknánk jurtákban, a sztyeppéken együtt az Obi-ugor rokonainkkal. Nyilván az „Obi” megnevezés jelen esetben nem a barkácsáruházat jelenti, hanem az Ob-Irtis-Ural hegység között letelepedett leközelebbi néprokonunkat ?

Azon is elgondolkoztam, hogy hogyan nézhetne ki egy ázsiai Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs, Győr…?

Én kb. így képzelem el az ottani városunk egyik negyedét: ?

WPC burkolat járda
WPC járda

Erről jutott eszembe, hogy vajon egy olyan kietlen vidéken, ahol csak nagy kiterjedésű mocsarak, esetleg bozótok és fűfélék honolnak, hogyan lehetne WPC járdákat, utakat építeni.

Sok esetben a tanyasi honfitársainkkal találkozva, olyan kifogásokat hallok, hogy tereprendezés híján nem lehet náluk WPC burkolatot szerelni, mivel nem megoldható annak rögzítése stb. stb.   

Na szóval, szerényebb körülmények között szocializálódott kelet-ázsiai embertársainktól nagyon sok mindent megtanultunk, és lassan rá kellett jönnünk, hogy a „nem lehet” kifejezést mi nagyon gyakran, és indokolatlanul használjuk.

WPC járda
WPC járda

Megmutatok egy pár olyan helyzetet, amikor egy magyar embernek eszébe sem jutna a WPC -t telepíteni:

Vannak olyan helyzetek, ahol a nagy szintkülönbséggel kell megküzdeniük a WPC -s szakembereknek.

WPC járda

Ja, és lehet WPC járdát, vagy utat építeni nagy sebességű járművek számára is?

WPC járda nagy sebességű járműveknek 🙂

Búcsúzóul még annyit szeretnék megosztani, hogy ami most a WPC területen történik Magyarországon, az csak a kezdet. Hatalmas robbanás előtt állunk az új típusú kompozit anyagok tekintetében. A közeljövőben olyan meglepő, használati módokkal, megoldásokkal fogunk előállni, ami jelentősen kibővíti a WPC -ről kialakított látásmódot. Jelenleg szinte kizárólag kerítésekre és padlóburkolatokra korlátozódik e csodálatos anyag alkalmazása. Javaslom, hogy kövesse az írásainkat és megígérem, meglepő ámde hasznos dolgokat fogok Önnek mutatni.

Üdv,
WPC -s Guru Geri

Kosár Van kuponod?