Skip to main content
Közzétéve
2020.03.15.
Guru Geri

Terasz, mely hatalmas haszonnal adja el az ingatlant

2009 előtt az építőiparban dolgoztam egy pesti vállalkozásnál, mely a válság hatására, egyik napról a másikra lehúzta a rolót. Ott maradtam egy 4 éves gyerekkel, egy 12 milliós jelzáloghitellel, egy kétségbeesett feleséggel, munka nélkül, ráadásul karácsonyig a házunkat is be kellett fejeznem, hogy beköltözhessünk. Ismerős a sztori úgy-e?

Egy kicsi úgy éreztem magam, mint Will Smith, „A boldogság Nyomában” című filmben (Aki még nem látta, mindenképpen nézze meg, hiszen nagyon jó film, és rendkívül inspiráló. IMDb 8.0

Jobb híján egy ingatlanirodánál kezdtem dolgozni, mint értékesítő, melyhez őszintén bevallom, egyáltalán nem volt kedvem. Nagyon gyorsan kellett tanulnom, hiszen abban a szakmában addig nincsen pénz, ameddig nincsen eladás. Hamar meg kellett tanulnom, hogy egy sikeres ingatlanosnak szakosodnia kell, először egy adott területre, majd azon belül is lehetőleg egy adott ingatlantípusra (amennyiben van lehetőség rá).

Mivel gyerekkoromat szürke panelek közt töltöttem, megfogadtam, hogy ha majd felnövök kertes házam lesz, és abból fogom megkeresni a kenyérrevalót is.

Dél-budai kertesházakra szakosodtam. A megbízóim és a vevőim is többnyire odavalók voltak. A munkám során megismertem egy jófej srácot, aki a későbbiekben a megbízóm és nem hivatalos oktatóm is lett. Ez a srác azzal foglalkozott, hogy viszonylag lepukkant házakat vásárolt, majd feltuningolta őket és eladta.

Tőle tanultam meg azt, hogyha férfi a vevő, először a nappalit és a teraszt kell neki megmutatni, mert ezek fogják eladni számára az ingatlan. A nőket pedig főként a konyhák és a fürdőszobák érdeklik. ?

Ellestem azt is, hogy miként lehet viszonylag kis költségből kialakítani gyönyörű teraszokat, melyek hatalmasat lendítenek az ingatlan árán.

A szinteltolásos teraszok szinte mindig letaglózták a vevőket. Az volt a szabály, hogy minden terasz szinten más és más típusú életteret kellett kialakítani. Az egyik volt a grillkonyha, a másik az étkező, a harmadik pedig a jakuzzi, vagy akár egy kisebb medence. Emlékszem, hogy ha egy ilyen terasz elvitt 2-2,5 milliót, a másik oldalon 6-7 milliót hozott a konyhára. Az volt a srác célja, hogy négyzetméterár alapján összehasonlíthatatlanná tegye az ingatlant. Ez álltalában össze is jött neki. ?

Üdv,
WPC -s Guru Geri

Szinteltolásos terasz
Szinteltolásos terasz
Kosár Van kuponod?