Skip to main content

WPC – GYIK

 • A WPC inkább fa vagy inkább műanyag?

  A WPC (wood plastic composite) magyarra fordítva annyit jelent, hogy „fa-műanyag kompozit”. Talán azért is van a mozaikszóban előbb a fa (W- wood), mivel abból van több az említett anyagban. A WPC Guru által forgalmazott termékek összetétele: 60% fa, 30% műanyag és 10% ragasztó, valamint a színezőanyag.
 • Ha a teraszon mezítláb járunk előfordulhat az, hogy szálka megy a lábunkba?

  Nem, hiszen a fát, a megmunkálás során nagyon apróra darálják (szinte liszt állagúra) és úgy kerül az öntőformába.
 • Hány év használat után kell lecserélni a WPC burkolatot?

  A WPC Guru által forgalmazott fa-műanyag kompozitok élettartama hozzávetőleg 25-30 év. Ezt természetesen sok minden befolyásolhatja. Pl. az, hogy milyen a környezet mikróklímája, ahol használják az adott terméket (napsütés, eső, fagy stb.), függ attól is, hogy mennyire intenzív az anyag fizikai használatbavétele és még sok más külső hatás rövidítheti a termék élettartamát.
 • Mit jelent az, hogy „Gondozásmentes”, a WPC Guru-s burkolatoknál?

  Mint minden – a WPC is – a használat során kopik és sok esetben anyagában is kedvezőtlen változások állhatnak be. Összehasonlítva a fával és a fémmel, a WPC gondozása nagyságrendekkel kevesebb pénzt, időt, munkaórát vesz igénybe a használata során. Ha egy példával élhetek, egy fából készült teraszburkolatot, vagy akár kerítést minimum két évente egyszer le kell csiszolni, le kell festeni, majd le kell kenni lenolajjal, hogy ne szívhassa magába a vizet. A WPC burkolatokat elég tavasszal egyszer lekenni egy ápoló anyaggal, csupán azért, hogy az erős UV sugárzás hatására a színéből biztosan ne veszítsen. Ez nem egy bonyolult folyamat, az eljárás egy felmosásra hasonlítható a leginkább.
 • Penészedik-e a WPC?

  A régebbi WPC-knél előfordult néha, hogy penészedett, az újabb generációs termékeknél, nem. Amennyiben mégis, ne adj’ Isten előfordulna, azt a gyártónak és a kereskedőnek orvosolnia kell.
 • Milyen eszközzel lehet megmunkálni a WPC-t?

  Hasonló eszközökkel, mint a fát. Körfűrész, kalapács, fúró, akkus csavarbehajtó vékony bitfejjel.
 • Hő hatására tágul-e a WPC?

  Egy nagyon keveset hosszirányban igen. Hozzávetőleg 1 milliméterrel kell számolni méterenként.
 • Milyen vastag a WPC Guru burkolata?

  A „Klasszikus Bordázott Burkolat” 25mm vastag, a „Famintázatú Prémium Burkolat” pedig 23mm vastag. A barkácsáruházakban kapható anyagok ennél lényegesen vékonyabbak, mely tulajdonság a használat során is jelentőséggel bír. A WPC Guru-s termékek, anyagvastagságuknak köszönhetően jóval erősebbek és tartósabbak.
 • Milyen vastag a WPC Guru által forgalmazott teljes rendszermagasság?

  A „Klasszikus Bordázott Burkolat” rendszermagassága 50mm, a „Famintázatú Prémium Burkolaté” pedig szerelve, párnafával együtt 48mm. A WPC Guru-nál kapható 25mm vastag, erősített, tömör párnafának köszönhetően a legmagasabb rendszer is csak 50mm.
 • Medencék körül felszerelt WPC burkolatok esetén nem hátrány az intenzív nedvesség?

  Egyáltalán, medencék köré, stégek burkolására is remek választás a WPC.
 • Szigetelt felületre milyen módon tudom rögzíteni a párnafát?

  A párnafa közvetlenül is ragasztható a szigetelt felülethez.
 • Rá lehet szerelni a WPC burkolatot közvetlenül az aljzatbetonra?

  Nem ajánlott – a dilatáció miatt – a burkolatot átmenő csavarokkal rögzíteni, ehhez kellenek a klipszek, amiket a párnafához lehet csavarozni, valamint így biztosítva lesz a megfelelő szellőzés. És még nem beszéltünk az igényességről, hiszen akkor lehet esztétikus a teraszunk, ha nem látjuk a kikandikáló csavarokat.
  Minden esetben javasoljuk a szerelési útmutatóban leírtak követését, hiszen meghibásodás esetén a garancia is ennek fényében érvényesíthető.

 • WPC vásárlás esetén mit kell elsősorban néznem?

  Az első kérdés az, hogy mekkora területet szeretnék leburkolni, és mekkora az az összeg amit erre szánok. A „minél nagyobbat, minél olcsóbban” lenne sokunknál a válasz, de azt is tudjuk, hogy „olcsó húsnak híg a leve…”. Én mindenképpen a stílust, a kényelmet és a tartósságot határoznám meg közvetlenül az ár és a mennyiség után.
  A stílust könnyen meghatározhatjuk, hiszen tudjuk, hogy milyen szín passzol a környezethez, ismerjük a kínálat mintázatát, így rögtön érdemes a kényelemre fókuszálni. A kényelemes WPC tapintása minőségi, anyagában homogén összetételű és minőségi a beszerelése. A tartósságát nehéz ellenőrizni, többnyire a kereskedő által kínált garancia enged következtetni rá.
 • Kell festeni a WPC burkolatot?

  Nem! A fa-műanyag burkolatok legnagyobb előnye, hogy nem kell 2-3 évente csiszolni, festeni, felületkezelni. A Klasszikus Bordázott Burkolatok, és a hozzájuk tartozó élzárók anyagában színezettek.
 • Lépcsőt lehet burkolni WPC-vel?

  Természetesen lehet, a WPC burkolatok felhasználási módja igen széles. Lépcsők, járdák, teraszok, erkélyek, függőleges felületek burkolására is alkalmasak.
 • Mekkora a hézag a burkolatok között?

  A burkolatok közötti hézag mérete adott, melyet a klipsz határoz meg. A Klaszikus Bordázott Burkolatok esetén 4-5 mm, a Famintázatú Prémium rendszerek esetében pedig a fémklipsznek köszönhetően csupán 2 mm.
 • Vállal házhozszállítást a WPC Guru?

  Természetesen igen, ezzel kapcsolatban cím, és rendelési mennyiség megadásával érdeklődjön e-mailben, vagy a +36 70 904-6588 telefonszámon.
 • Tudnak ajánlani kivitelezőt?

  Tudunk! Partnerünk több éve foglalkozik különböző féle kerti- és teraszburkolatok telepítésével. Munkájában nagyon megbízunk, ezért arra teljeskörű garanciát vállalunk.

Maradt még kérdése?

Ingyenes termékminta igénylése

INGYENES A TERMÉKMINTA ÉS ANNAK HÁZHOZSZÁLLÍTÁSA!

Kosár Van kuponod?