Skip to main content
Közzétéve
2023.11.03.
Guru Geri

10 ok amiért inkább WPC specialistától érdemes vásárolni, mint multi barkácsáruházból!

Reggel ébredés után elhatároztam, hogy ma összeírok 10 okot, arra vonatkozóan, hogy ha netán potenciális WPC teraszburkolat, kerítés vagy falburkolat vásárló lennék, miért inkább magunkat választanám, mint egy multinacionális kereskedőt. 

Ez egy marketinges agytornának sem rossz és azzal a gondolattal indítottam a napomat, hogy a számítógép mellett vért fogok izzadni amíg megszülöm azt a 10 pontot. Végül egész gyorsan végeztem.

Hogy miért éppen 10 pontot tűztem ki célul? Hát, csupán azért mert jól hangzik 🙂

Íme a 10 indok:

  • 1. Szakértelem: A specializált kereskedők gyakran többet tudnak a termékeikről. Képesek részletes tanácsokat adni arról, hogy melyik WPC típus a legmegfelelőbb egy adott projekt számára, hogyan kell azt telepíteni és karbantartani. Képzelje el, hogy egy barkácsáruházban körülbelül 10-20e termékből választhatunk. Ön szerint az ott dolgozó tucatnyi ember, hány termékhez ért igazán?
  • 2. Minőség: a WPC  szaküzletekben gyakran magasabb a minőség. Ezek a termékek tartósabbak lehetnek és hosszabb garanciával rendelkezhetnek. A multi cégeknél az elsődleges szempont a termék belistázásakor az, hogy mennyi a beszállítási ár, és mennyi a fizetési határidő. A termék minősége sokadlagos kérdés csupán.
  • 3. Termékminta igénylése: egy termékminta roppant fontos lehet a minőség megállapításakor, de fontos lehet azért is, mert amikor egy értéknövelő beruházást hajtunk végre otthonunkon, akkor a termékmintával a kezünkben, annak  színét esetleg a méreteit még vásárlás előtt el tudjuk helyezni a végső környezetében. Ebből már nagyon sok olyan részlet kiderül, ami megóv az esetleges elhibázott hosszútávú döntéstől.
  • 4.Választék: a WPC szaküzletben gyakran szélesebb a választék, többféle stílus, szín, méret és felületi kezelés közül lehet válogatni, amelyek jobban illeszkedhetnek az egyedi igényekhez. Nálunk Zsolt a beszerző (több videóban is találkozhatott már vele), aki kínosan odafigyel arra, hogy még a WPC szaküzletek között is nálunk legyen a legszélesebb a választék.
  • 5. Szolgáltatások: egyes szaküzletek további szolgáltatásokat kínálhatnak, mint például a személyre szabott méretre vágás, szakmai konzultáció, vagy akár a telepítési szolgáltatások. Ezt nem tudom, hogy a nagyáruházak megteszik-e, de a termékeik és szolgáltatásaik sokasága miatt kétlem ennek megvalósíthatóságát. Sokan nem tudják, de a termékek mérete miatt igen nagy logisztikai költséget és tréningórát emészt fel ennek megvalósítása. 
  • 6. Technikai támogatás: ha bármilyen probléma felmerül a WPC teraszburkolat, kerítést vagy a falburkolat telepítése vagy karbantartása során, a már a téma szakértőjének számító eladók általában sokkal rugalmasabbak e kérdéskörben is. Előfordult már, hogy telefonon keresztüli távirányítással segítettük a vevőt a kerítése beszerelésében. 
  • 7.Gyártói kapcsolatok: a specializált WPC kereskedők gyakran közvetlen kapcsolatban állnak a gyártókkal, így rajtuk keresztül könnyebben beszerezhetők a speciális termékek vagy pótalkatrészek. De a közvetlen kapcsolat révén, a garanciális cserék is sokkal könnyebben megvalósíthatók. 
  • 8. Hozzáértő személyzet: a speciálisan WPC boltokban dolgozók gyakran jobban képzettek a termékekkel kapcsolatban, így pontosabb és relevánsabb információt tudnak nyújtani. Ez a pont némileg átfedésben van az 5-ös ponttal, de ez annyira fontos érv, hogy külön pontként is kiemeltem. 
  • 9. Egyedi megoldások: a specializált kereskedők hajlandók lehetnek egyedi megoldásokat kínálni, amelyek pontosan illeszkednek a vevő igényeihez, ellentétben a nagyobb barkácsáruházakkal, ahol a termékek általában “egy méret mindenki számára” típusú termékeket és szolgáltatásokat nyújtanak.
  • 10. Hosszú távú kapcsolatok:a vásárlás, egy specializált kereskedőtől lehetőséget teremthet egy hosszú távú üzleti kapcsolatra, ami előnyös lehet akár jövőbeli projektek esetén is.

Végső soron a döntés, hogy Ön hol vásárolja meg a WPC-t az, az egyéni igényeitől és preferenciáitól függ. Az általános barkácsáruházak gyors konzerv-megoldást kínálhatnak, de a specializált kereskedőknél jóval nagyobb a lehetőség a minőségi és személyre szabott választékra.

A legutolsó reklám kisfilmekben is azt a kérdést tesszük fel, hogy “Ön hol vásárolná meg szeretteinek a szülinapi tortát?” Mondjuk a Hipermarketben vagy inkább a Daubner cukrászdában?

Üdv,Guru Geri

Kosár Van kuponod?