Skip to main content
Közzétéve
2023.12.22.
Guru Geri

Mi alapján válasszuk ki a WPC burkolatunk, kerítésünk színét?

A kültéri tervezés nemcsak a tér kialakításáról, hanem az érzeteink révén a hangulatunk befolyásolásáról is szól. A WPC (fa-műanyag kompozit) anyagok széles színskálája lehetőséget ad arra, hogy tudatosan alakítsuk ki kertjeink hangulatát azzal, hogy a kívánt hatgulatunknak megfelelően választjuk meg a teraszburkolat, a falburkolat, esetleg a kerítésünk színét.

Nézzük meg nagyvonalakban, hogy mely színek milyen hatással vannak a hangulatunkra?

  1. Meleg színek (vörös, narancs, sárga): élénkítik a teret, energikus hangulatot teremtenek. Ideálisak társasági terekhez, mint például grillezőhelyek.
  2. Hideg színek (kék, zöld, lila): nyugtató hatásúak, pihentető környezetet hoznak létre. Tökéletesek a relaxáló sarkokhoz. Bár a wpc-k esetén nem keresett színek, de a teraszunk dekorálásakor ezekkel is kalkulálnunk kell.
  3. Semleges színek (szürke, barna, bézs): mondhatni univerzálisak, hiszen könnyen kombinálhatóak más színekkel. Ideálisak a természetes megjelenésű teraszokhoz és kerítésekhez.

A színválasztás fontossága

A WPC színek kiválasztása befolyásolja, hogy milyennek érzékeljük a teret és milyen hangulatot teremt. Onnan tudjuk, hogy a színpalettánkat helyesen választottuk meg, hogy az hosszú távon is kellemes érzéssel tölt el és nem érezzük azt, hogy a trendek változásával cserére szorulna.

Gyakorlati tippek:

  • Mindig a beépítésre vagy dekorálásra váró terület funkciója alapján válasszuk ki a WPC színkombinációját. Például, ha egy állandóan napsütötte teraszra tervezünk burkolatot, akkor ne sötét anyagból álmondjuk meg azt, mivel nyáron mezítláb nem fogjuk tudni használni. Számolni kell továbbá azzal, hogy a WPC az első három hónapban bár minimálisan, de veszít a tónusából.
  • Vegyük figyelembe a környező táj, esetleg házak színét a természetes integráció érdekében. Így elkerülhetjük azt, hogy otthonunk tájidegen érzést keltsen.
  • A színválasztáskor mindig kalkuláljunk a WPC anyag tartósságával, tehát azzal, hogy akár évtizedekre tervezünk.

A WPC színeinek megfelelő használatával nemcsak a terasz, a fal vagy a kerítés lesz vonzóbb, hanem az egész kert hangulata megváltozik. A WPC színeivel egy egyedi és kellemes környezet hozható létre, ami tükrözi a tulajdonosok egyéniségét és stílusát.

Üdv,Guru Geri

Kosár Van kuponod?