Skip to main content
Közzétéve
2020.03.03.
Guru Geri

Kerítés ötletek: hogyan tuningolható fel házilag, a WPC kerítés?

Nemrég hallgattam egy beszélgetős rádióműsort, melynek az egyik szereplője Gárdos Péter volt.

A műsorvezető szóba hozta a vendége egyik ismert szokását, mellyel rögtön szimpatikussá vált számomra. Ez a szokása abban nyilvánul meg, hogy amikor jár-kel az utcán, vagy akár buszon utazik, fürkésző tekintete mindig megakad egyes járókelők arcain és az arcvonásaikból próbálja kikövetkeztetni azt, hogy milyen sors rejtőzhet az adott arc mögött.  

Gyermekként, egy nagy panelrengetegben éltünk. Vasárnap koradélután, amikor a templom után hazaindult a család, mindig a kertváros felé kerültünk, hogy együtt csodálhassuk a szebbnél-szebb házakat. Most erre sokan azt mondanák, hogy „de beteg…”, de akkor ez egy jó kis közös program volt, és hasonlóan, mint Gárdos Péter, midig azon filóztunk, hogy vajon milyen sorsok, életutak rejtőzhetnek a kerítések mögött.

Emlékszem, az egyik őszi vasárnap, az egyik ház előtt terebélyesedő diófa alól szedegettem a lepotyogott diót, amikor kijött egy zord tekintetű néni. Szúrós pillantását látva arra gondoltam, hogy szitokszavak zuhatagában rögvest el fog zavarni minket. És, mit ad isten beinvitált, mondván, hogy bent van még neki szilvája és nagyon finom őszialmája is.

A rövidke történetemnek nem az emberi jófejség, és a helytelen első megítélés a tanulsága, hanem az, ami a kerítés túloldalán elénk tárult. Gyönyörűen, kézzel festett matyóvirágok díszítették a zárt kerítés, teljes belső felületét. Nekem olyannak tűnt abban a pillanatban, mint egy tündérkert.

Az ilyen emlékekre támaszkodva gondolom azt, hogy igenis lehet igény a WPC kerítés dekorálására is, akár. Bár nagyon kevés példát láttam erre Magyarországon, de megpróbáltam összegyűjteni egy pár ötletet a világ különböző pontjairól, mely akár Önt is inspirálhatja egy jó kis hétvégi kreatív munkára, együtt a családdal.

Az alábbiakban, WPC kerítés szinte nem is kerül bemutatásra, de a látvány ötletadónak kiváló lehet

Kezdjük talán a virágokkal díszített kerítésekkel:

Ez, ha jól látom, éppen egy igazi WPC kerítés.

A tégla helyett képzeljünk oda egy WPC kerítést?

Ennél a virágdekornál az jutott eszembe, hogy a költséghatékonyság nem ment a látvány rovására. Ez a WPC kerítés esetén is simán alkalmazható.

Ezt persze szebben is meg lehet csinálni, de aranyos… ?

A családi, kiszuperált gumicsizmaszett a kerítésen végezte. Igényesen megcsinálva a WPC kerítés méltó dísze is lehetne… ?

Ez már jobban közelít az én ízlésvilágomhoz. Ez a polcos megoldás a WPC kerítésen is garantáltan jól mutat. (elnézést a kép minősége miatt)

Ez nekem túl sok, de ötletadónak kiváló?

Ez az egyik nagy kedvencem. Ugyan fából készült, de WPC kerítésként is nagyon jól mutatna… ?

Nekem ez a növény annyira nem jön be, de szerintem nagyon jó a hangulata.

Az előző megjegyzés erre a képre is vonatkozhat akár.

Ez sem rossz, de WPC terítéssel és teraszburkolattal jobban mutatna?

WOW, túl sok, de mégis jól néz ki…

Ez a kert úgy néz ki, mintha egy nappali ki lenne tolva a szabad ég alá. Nekem bejön…

Nem mindig kell a kerítésre ráfuttatni a növényt. Közvetlen mellette is jól mutathat.

Bárcsak eszembe tudott ez az ötlet, amikor a gyerek kicsit volt. Apa-fiú programnak kiváló…

Ez, egy WPC kerítésen garantáltan nem mutatna jól, de a szomszéd Jocó, a teljes utca, össze kerítését ki tudná dekorálni hasonló üvegekkel?

Szerintem, az használaton kívül lévő Louis Vuitton-ok, egész jól mutatnának a kerítésen

Ez az egyik kedvencem, nagyon aranyos… Ettől a feleségem biztosan elalélna.

És végül az egyik nagy kedvenc

Üdv,
WPC -s Guru Geri

Kosár Van kuponod?