Skip to main content
Közzétéve
2020.03.21.
Guru Geri

Vajon a WPC falburkolat, mekkorát dob az ingatlan árán?

2009-ben ingatlanosként toltam az életem szekerét. Nem merem azt mondani, hogy jól megéltem belőle, mivel ez nem lenne igaz, de ennek az elfoglaltságnak a hatalmas haszna az volt, hogy tömérdek érétékesítési készség, koncentrált formában ömlött a nyakamba.

Kezdőként értetlenül álltam, és szemléltem az eseményeket. Amikor azt láttam, hogy az egymás mellett álló, nagyon hasonló két ház négyzetméterára merőben elér egymástól, sőt szinte duplája egyik a másiknak, noha a műszaki tartalmuk szinte azonos.

Vaskapu utcai lakopark
Fényképet készítette: Kruppa Gábor | Dandár Park, Budapest | Kitervezte.hu

Ilyen volt például Budapesten, a Vaskapu utca 10-14 sz. alatti ház és a közvetlenül mellette található Dandár lakópark. Az első ház négyzetméterára 380-400 ezer forint körül mozgott, a második házban pedig 650 ezer forintért keltek el a lakások, 2009-ben.

Ott álltam és néztem, hogy ez hogy is van?

Az első nagy tanulság, amit minden ingatlanosnak, már az elején meg kell tanulni az, hogy az emberek túlnyomó többsége érzelem alapján dönt. Túlnyomó többség alatt 90-95%-ot értek. Az arányszámot nyilván nem kell tényként kezelni, mert csupán egy személyes vélemény, de a megfogalmazott állítást; az érzelmi alapú vásárlási döntésről viszont érdemes.

Szóval, a képen ábrázolt két társasház között a legnagyobb különbség az, amit látunk, vagyis a különbséget a külső jegyekben nyilvánul meg. A jobb oldali ház egy nagyon esztétikus, elegáns megjelenést sugallt.

Hogyan tudjuk egy épületnek kinézetét feltúrbózni?

Nyilván, jól ízléssel összeválogatott majd, kiváló minőségben kivitelezett anyagokkal.

És, most jön képbe a WPC falburkolat, mint olyan burkolóanyag, mely szakemberek keze alatt nagyon szemrevalóvá, ízlésesen elegánssá teheti házunk megjelenését. Ennek egyenes következménye az, hogy egy szakavatatlan szemlélő indokolatlanul nagy értéket tulajdonít neki.

WPC falburkolat

A fenti képi összeállításban bemutatok épületek homlokzatain megjelenik a WPC falburkolat. Magyarországon még kevésbél elterjedt ez a burkolási-, és egyben dekorációs mód, de külföldön már széles körben alkalmazzák, mivel a WPC falburkolat a kinézete ellenére egy nagyon igénytelen anyag. Igénytelen, abban az értelemben, hogy karbantartást vagy különösebb gondozást nem igényel, nem kell festeni, vízálló, UV álló és még sorolhatnám. Szakszerű felhelyezés esetén 20-25 évig garantáltan úgy fog kinézni, mint újkorában.

Ez is az egyik módja annak, ahogyan viszonylag kis beruházással megnövelhetjük ingatlanunk értékét.

Üdv,
WPC -s Guru Geri

Ui: hadd osszam meg, a száraz fűcsomóink alól kikandikáló első virágainkat ?, az otthoni száműzetésünk lélekemelőjét.

Kosár Van kuponod?