Skip to main content
Közzétéve
2020.05.06.
Guru Geri

WPC házhozszállítás fortélyai! Háttérinformációk, amelyeket tudni kell…

Ez nem egy túlságosan izgalmas, de annál hasznosabb bejegyzés lesz! Ígérem.

A vásárlás utáni, és a telepítést megelőző folyamat, a WPC teraszburkolatok vagy WPC kerítéselemek házhozszállítása. Ennek két fajtáját alkalmazzuk a gyakorlatban. Az egyik az, amikor az ügyfél ellátogat a bemutatótermünkbe és a vásárlást követően átveszi a bemutatótermünk mellett található raktárunkból a WPC terméket.

A második opció az, amikor minket kérnek meg arra, hogy szállítsuk el a WPC teraszburkolatot a beszerelés helyszínére.

Most jut eszembe, hogy van még egy harmadik lehetőség is, de erre csak a bejegyzésem második felében térek ki…

Szóval, miért kérik a szemfülesebb WPC vásárlók a teraszburkolat vagy a kerítéslécek házhozszállítását?

Egyrészt azért, mert vélhetően számukra az, a kisebb költséggel és kevesebb macerával járó megoldás. Másrészt – és talán ez a fontosabb – a szállítás során esetlegesen bekövetkezett meghibásodás felelőssége mindaddig minket terhel, ameddig a vásárló alá nem írja a szállítólevelet, ezzel igazolva azt, hogy sérülésmentesen és számára megfelelő színben, minőségben, mennyiségben szállítottuk le az új szerzeményt.

Ezek után Önben már biztosan felsejlett a gondolat, hogy „…vajon előfordulhat az, hogy a WPC szállítás közben meghibásodik…?”

Hát persze! De miért is?

Azért, mert a WPC burkolati elemeket, de akár a kerítésléceket úgy kell szállítani, hogy a szállítójárműben biztosított legyen a WPC áru teljes felületének alátámasztása, de minimálisan az előírt legnagyobb párnafatávolságon történő alátámasztása. Ez egy olyan szabály, amely talán a legfontosabb a WPC szállításakor.

Mi történik akkor, ha a szállításkor nem támasztjuk alá a WPC teraszburkolat elemeit?

Egyrészt, ha mennyiségre sokat szállítunk és nagy súlyt terhelünk az alsó szálakra, akkor azok eltörhetnek, hiszen ne feledjük, hogy ez elsősorban egy burkolati elem, szemet gyönyörködtető dekorációs célja van és nem egy teherviselő felület.

Ha szerencsénk van és szállításkor nem törik el, akkor jelentkezhetnek az anyagban olyan hajszálrepedések, melyek csak évek múlva válnak szemmel is látható repedésekké, vagy akár törésekké.

Ezekre szállításkor nagyon odafigyelünk hiszen, ha minket bíznak meg ezzel a feladattal, akkor a leszállítás teljes felelőssége minket terhel.

Mi a harmadik lehetőség a WPC házhozszállításra?

Több vásárlónk is a kivitelezőt bízza meg a WPC termékek házhozszállításával. Önnek ez is egy jó megoldás lehet, mivel ebben az esetben a kész WPC teraszburkolat és/vagy kerítés átvételéig a teljes felelősség a kivitelezőt, és nem Önt terheli. Ennek ellenére nem árt felhívni a kivitelezők figyelmét az alátámasztás fontosságára és arra, hogy a padlóburkolat vagy a kerítéslécek ne nyúljanak túl az autó platóján.

Összegezve a leírtakat:

  1. Saját vagy bérelt autóval való szállításkor fontos odafigyelni a WPC teraszburkolat, vagy kerítéselem alátámasztása,
  2. Ha Ön az eladót bízza meg a házhozszállítással, úgy annak minden feleősége az eladót terheli,
  3. Ha pedig a házhozszállítást a kivitelező végzi, úgy ő, egészen a beszerelt WPC átadásáig felel az elvárt minőségért.

Üdv,
WPC-s Guru Geri

Ui.: Érdemes tudni, hogy a fuvarosok javarészre csupán lakcímre, vagy a telephely címére szállít. Egyeztetéskor érdemes rákérdezni arra, hogy a sofőr tud-e segíteni a WPC lepakolásában. Már több olyan sofőrrel találkoztunk, akik valamilyen gerincproblémával rendelkeztek, melyet a munkájuk során szedtek össze, és érthető módon erőteljesen ellenállnak a cipekedésben való részvétel minden formájával szemben. Ebben az esetben érdemes segítséget hívni…

Kosár Van kuponod?