Skip to main content
Közzétéve
2023.10.05.
Guru Geri

Miként tudja befolyásolni a WPC kerítés a közérzetünket?

Ha netán a depresszió ellenszerét kutatva talál rá e bejegyzésre, kérem ne olvassa tovább, mert nem biztos, hogy a megoldást itt találja meg a problémájára 😊, de viszont szó lesz valami másról, ami hosszú távon biztosan befolyásolhatja a közérzetét.

Amikor kerítésről beszélünk elsődlegesen egyfajta biztonságról, és a területünk várszerű körülhatárolásáról gondolkodunk, de természetesen az esztétikai vonatkozásáról sem feledkezhetünk meg. A legújabb videónkban egy népszerű kerítésopcióra, a WPC (Fa-Műanyag kompozit) kerítésre koncentrálunk és bemutatjuk, hogy ki és miért válasszon zárt-, vagy hézagos stílust.

Zárt vs. Hézagos?

Sokan hallottunk már olyan anekdotákat, hogy XY elment egy ilyen-olyan országba és elképedve vette tudomásul, hogy az ottani emberek nem zárják a kapukat, mivel nincs is kapu, meg kerítés…

Ilyenkor a magunkfajta emberben ösztönösen elindul a gondolat, hogy „… ha én ott laknék biztosan építenék kerítést és kaput, képtelen lennék egy olyan környezetben élni, ahol az utcáról közvetlenül rálátnak a házamra… stb. stb. ”

A kelet-európai kultúránk vagy inkább léttudatunk már-már ösztönként égette belénk, hogy építkezés előtt az első döntések egyike, amelyet meghozunk, az a privát szféránk szintjének megválasztása. Erre Zsolt is ajánl két opciót a videójában nevezetesen, hogy zárt vagy hézagos kerítéssel legyen körbevéve otthonunk.

1. Zárt WPC kerítés: Ha magas fokú intim környezetet szeretnénk élvezni és elzárni lakóterünket a külvilágtól, a zárt WPC kerítés lehet az ideális választás. Ezzel a megoldással megóvhatjuk területünket a kíváncsi szemek elől.

2. Hézagos WPC Kerítés: Azon személyek számára, akik egy kevésbé zárt környezetet preferálnak, és nem aggasztja őket a külvilágtól való vizuális elszigetelődés, nos nekik a hézagos kerítés lesz a legmegfelelőbb választás. Tapasztalatunk szerint nagyon sok személy közérzetére kifejezetten pozitívan hat ha látja, hogy ki megy el a háza előtt, gyalog, bringával, esetleg autóval, sőt ezáltal még néhány kedves szóval meg is tudja lepni az elhaladókat.

WPC kerítés anyagmennyiségének kiszámolása

Zsolt a videóban felvázol egy egyszerű módszert, amellyel meghatározhatjuk a WPC kerítés szükséges anyagmennyiségét.

Ezek alapján mi is elővehetjük a kis jegyzettömbünket és megtervezhetjük a kerítésünket ismerve a:

  • A kerítésmezők számát
  • A kerítésmezők hosszát és magasságát, valamint
  • A kerítésdeszkák közti hézagok nagyságát, de…

De erre van egy sokkal gyorsabb módszer, mely kiderül a kisfilmből! 😊

Mikor jár a WPC kerítésekre a 12 év garancia?

A videó említést tesz arról is, hogy egy korábbi videóban bemutatott animált összeszerelése a WPC kerítésnek biztosítja az alapot a 12 év garancia érvényesítéséhez. Ez a hosszú garanciális időtartam teszi lehetővé, hogy a kerítésünk sokáig ékesítse otthonunkat.

Hogyan tisztítsuk a WPC kerítést?

Végül, de nem utolsósorban a tisztításra is érdemes odafigyelnünk. A WPC kerítések egyik előnye, hogy gondozásmentesek, azonban a makulátlan megjelenés fenntartásához időről időre tisztításra lehet szükség. A videóban Zsolt erre a témára is kitér.

Üdv,WPC-s Guru Geri

Kosár Van kuponod?