Skip to main content
Közzétéve
2020.04.18.
Guru Geri

5 ok amiért érdemes saját kezűleg beszerelni a WPC teraszburkolatot

Mielőtt legelőször szereltem volna WPC-t, hasonló gondolatok jártak a fejemben:

 
„Hol kezdjem?”
„Vajon meg tudom csinálni?”
„Milyen szerszámok kellenek hozzá?”
„Mi lesz, ha elszúrom?…”

Én összegyűjtöttem 5 okot, amiért egészen biztosan megéri saját kezűleg beszerelni a WPC teraszburkolatot, de ezt a listát nagyon hosszan lehetne bővíteni.

 1. Mert jó időtöltés – közben pedig mehet a sörözgetés, dumálgatás, viccmesélés, akár sütögetés stb…
 2. Közösségépítő ereje van. A párjával, cimborájával, vagy akár a gyermekével mindenképpen közelebb kerülnek egymáshoz (hacsak a munka alatt jól össze nem vesznek ? )
 3. Önbizalmat ad. Egy következő kihívásnak már sokkal könnyebben neki fog állni.
 4. Nem utolsó sorban megspórol négyzetméterenként, cirka 5000 – 6000 ezer forintot, plusz nem kell stresszelnie egyes szakemberek fegyelmezetlensége miatt. Nyilván tisztelet a kivétel, mivel ismerek valódi aranykezű szakembereket, de igaz az is, hogy akár jól meg lehet szívni velük.
 5. Az irigységtől elsápadó szomszédnak dagadó mellekkel fogja elújságolni, hogy ez 100%-ban az Ön szerzeménye

Emlékszem, hogy gyerek- és ifjúkoromban nem voltam egy nagy „műszaki alkotó” típus. Akkoriban többnyire inkább a könyvek, a csajok meg a foci járt a fejemben, és amikor felnőttként otthon bejelentettem, hogy inkább főiskolára mennék, akkor láttam apámon, hogy megkönnyebbült és egy hasonló mondattal nyugtázta döntésemet: „Menjél csak fiam, hiszen fizikai munkára amúgy sem vagy alkalmas…” ?

Szóval ifjú titánként, ilyen sugalmakkal engedtek utamra a szüleim, és ez a „tudati blokkolás” el is kisért nagyon hosszú időn keresztül az életemben.

Az első műszaki jellegű sikerélményemet a WPC teraszburkolatunk beszerelése hozta, és meg vagyok győződve arról, hogy ha Ön nekiáll, minden bizonnyal hasonló élményben lesz része. 

Milyen szerszámok kellenek az WPC teraszburkolat beszereléséhez?

Ha netán a bejegyzésemet olvasva fellelkesült, és még mielőbb kirohanna a Praktikerbe spéci szerszámokért, nézzük meg, hogy milyen szerszámokra lesz szüksége. Az is elképzelhető, hogy Ön már a zömével rendelkezik:

 1. Mérőszalag
 2. Kalapács
 3. Akkus csavarbehajtó, a hozzá tartozó behajtó bitfejjel
 4. Fúró + fúrószár (amennyiben betonból készült az aljzat, amihez rögzíteni szeretné a párnafát, úgy nem árt, ha a fúrógép rendelkezik ütvefúró képeséggel, és a fúrószárak is alkalmasak a beton fúrására.)
 5. Vízmérték
 6. Körfűrész, a WPC burkolati elemek méretre vágásához.
Szerszámok a WPC teraszburkolat beszereléséhez

Ha még ezen kívül rendelkezik szerszámokkal az nem hátrány, de ez a minimális eszközkészlet, mellyel hibátlanul beszerelhető a WPC teraszburkolat.

A WPC teraszburkolat szerelési útmutatóját >>> itt töltheti le <<<

(Egyszerűbb, mint az IKEA-s bútorok összeszerelése.)

Írja meg kérem itt az alábbi komment szekcióban, hogy Önt mi motiválta, vagy mi motiválná arra, hogy saját kezűleg nekilásson a WPC teraszburkolat beszereléséhez.

Üdv,
WPC-s Guru Geri

Kosár Van kuponod?