Skip to main content
Közzétéve
2020.04.19.
Guru Geri

Élet a WPC-n túl! …Vagy innen? ?

A képen látható srácról a volt szomszédom, Peti jut eszembe, mivel ő mindenben teljesen más. Peti magas, hófehér bőre van, szeret tévét nézni, egy kicsit duci és a nagyon tipikus személyiségi jellemvonása az, hogy mindig próbál meggyőzni arról, hogy az élete miért stagnál, miért nem lehet a dolgait megoldani.

Keddenként tartjuk a bevásárló napot a feleségemmel, melyet úgy logikáztunk ki, hogy ha a termékek hétvégén kifogynak a boltokból, azt vélhetően hétfőn pótolják, és elvileg kedden már mindenből van friss áru. Szóval, kedden találkoztunk Petivel a soroksári Auchanban és meg akartam dumálni, hogy vegyen WPC teraszburkolatot, és végre álljon neki a régóta tervezett medenceépítésnek.

Nos, a viszonylag hosszú értékesítői karrierem alatt nem hallottam még olyan cifra kifogásokat, mint amivel Peti elhalmozott. Olyanokat mondott, hogy „nem építheti meg a medencéjét, és nem burkolhatja le a teraszát WPC-vel, mert hallotta, hogy a NAV drónokkal ellenőrzi a házakat és ahol medencét talál…”. Azonnal tudtam, hogy ez kamu-duma, hiszen pontosan tudom, hogy egy olyan emberről van szó, aki nagyon precízen befizet minden egyes filért az államkincstárba, plusz a dróntechnológia még nagyon a jövő, talán a NAV-nak is…

Szóval, amikor megnéztem az alábbi videót, arra gondoltam, hogy a Petihez hasonló gondolkodású emberek végre fellélegezhetnek a képsorok láttán. Nagyon tanulságos és érdekes, hogy primitív módszerekkel milyen ötletes dolgokat lehet megvalósítani… Ráadásul úgy, hogy a drónoknak esélyük sincs kiszúrni a „szabálykerülőt”?

Tudom, tudom! Kiszúrtam én is hibákat a videóban, például azt, hogy azt a rengeteg, kiásott földet hová szórhatta szét a fickó, vagy egymaga ásta ki azt az irdatlan nagy gödröt azzal a primitív szerszámmal, ki készítette a kifogástalan minőségű  FullHD felvételt… stb.? De azt gondolom, hogy nem is ez a lényeg, hanem az, hogy milyen egyszerű, viszonylag nomád körülmények között is lehet olyan dolgokat létrehozni, melyet még mi magunk is szívesen használnánk…

Ezt a kis videót arra szántam igazából, hogy sokan, akik otthon vagyunk a kijárási korlátozás miatt, induljon el a fantáziánk és kezdjünk valamit a szabadidőnkkel, a fölös energiánkkal, ha már a tévénézés a könyökünkön jön ki.

Valamelyik nap ping-pong asztal készítettünk a fiammal, a Decathlon-os ár töredékéért. De nem is az ár a lényeg, hanem az, hogy a szabadlevegőn dolgozott együtt a család!

Valami hasonlót készítettünk:

Üdv,
WPC-s Guru Geri

Kosár Van kuponod?