Skip to main content
Közzétéve
2020.02.07.
Guru Geri

WPC burkolat, kerítés vásárlásának titkolt fortélyai!

Az alábbi 7 pont a „Karácsonyi akciónk” egyik fontos internetes tartalmi eleme volt, de nem volt szívem törölni az oldalt, mert hiszem, hogy sok WPC burkolat iránt érdeklődő kedves honfitársnak tudok ezzel, valóban hasznos tanácsokat adni.

Tehát, lássuk azt a 7 pontot:

  • Télen vegye meg a WPC burkolatot, kerítést!

Ennek oka nagyon egyszerű. A kereskedőknek, a szezonon kívül is fenn kell tartsák vállalkozásukat, ki kell fizetni a kollégákat, ezért a legnagyobb akciókat erre az időszakra tartogatják. Na és persze náluk is jön a Jézuska, ezért nagyon gyorsan ki kell pucolniuk a raktárkészletet. ?

  • Honnan tudhatja Ön, hogy melyik a jó minőségű WPC burkolat?

Az első és legfontosabb dolog, amit figyelnie kell a WPC burkolat vásárlásakor az, hogy milyen az anyag szemcsézettsége. Egy jó minőségű burkolaton nem láthatók nagyobb méretű szemcsék, esetleg világos foltok. Érdemes tudni, hogy már a 2-3 mm-es szemcsézettség is a rossz minőség jele lehet. Ennek magyarázata az, hogy a szemcsék megszívhatják magukat vízzel, és oda a hosszú élettartam!

  • Milyen gyártmányú WPC burkolatot, kerítést vásároljunk?

A jó áru és jó minőségű WPC -t (e kettőre együtt igaz a kijelentésem) Kínában gyártják. Erre fokozottan érvényes az a közmondás, hogy „…ami nem Kínában gyártanak, az hamisítvány…”, mivel a WPC burkolat egyik alkotóeleme a Kínában őshonos bambusz. Nem is csodálkozom azon, hogy ezt a gyártási technológiát is olaszok találták fel, de a kínaiak tökéletesítették.

  • Mennyire teherbíró és kopásálló egy tuti WPC burkolat?

Érdemes tudni, hogy ezt az időtálló és strapabíró anyagot a 2008-as pekingi olimpiai játékokra tökéletesítették a kínaiak, és azóta is használják az élet megszámlálhatatlan területén. Kínában komplett köztereket, járdáka, sétálóutcákat burkolnak le vele, csakhogy a fahatással elkápráztassák a külföldi vendégeket.

Azt is érdemes tudni, hogy a Magyarországon forgalmazott WPC burkolatok egy jelentős része kevésbé ellenálló a fizikai megterhelésnek, ezért vásárláskor törekedni kell a lehető legmasszívabb burkolat kiválasztására. A fizikában nincsenek csodák! Egy forró napsütésnek kitett WPC teraszburkolaton, egy nehéz virágedény vagy esetleg egy súlyos napernyőtalp, a gravitációval együttműködve, sok érdekes dologra lehet képes…  Mindenképpen javasolt a 2,3 mm vagy afölötti anyagvastagság kiválasztása!

  • Milyen költséggel jár a WPC burkolat, kerítés házhozszállítása?

Ez egy igen fontos kérdés, azonban sokan hajlamosak könnyedén átsiklani felette. A pontos összeg természetesen sok mindentől függ (távolság, mennyiség stb.) Figyelembe kell venni azt is, hogy a WPC burkolatok általában 2,9 m hosszú szálakban kaphatók, ami nagyban megnehezíti a termék eljuttatását a felhasználási helyre.

Meglepően sokan gondolják azt, hogy személyautójuk tetőcsomagtartóján el tudják szállítani, de ez egy nagyobb mennyiségnél sajnos egyszerűen lehetetlen, főként az anyag terjedelme és a súlya miatt.

Ajánlatkérésnél mindenképp kérdezzen rá a mértre vágás-, és a házhozszállítás feltételeire, mivel ezek utólag jelentős fejfáját okozhatnak!

  • Honnan tudhatja, hogy valóban időtálló WPC burkolat az amit éppen eladnak Önnek?

A WPC burkolati rendszereknél fontos megfigyelni, hogy milyen kiegészítőket kapunk a pénzünkért. A párnafa, a burkolatok alátámasztására szolgál. Ebből mindenképpen érdemes a tömöret választani, mely jóval stabilabb az üreges társainál.

A csavarok minősége, amellyel rögzítjük a párnafát és a klipszeket ugyanolyan fontosak. A párnafa rögzítésére a 8 x 80 mm-es csavar az ideális, és nagyon fontos, hogy rozsdamentes legyen. Hiába a hosszú élettartamú WPC burkolat, ha a csavarok rozsdásodnak…

  • Hogyan tudom kockázatmentessé tenni a WPC burkolat vásárlást?

Hát persze, a gondozásmentességi garanciával. Nagyon sok esetben a garancia mértéke árulkodik a termék minőségéről. A legjobb burkolatokra, legalább 10 év garanciát ad a forgalmazó, de az igazi prémium anyagokra akár 20-at is. Garancia nélkül szigorúan tilos wpc burkolatot vásárolni!

Üdv,
WPC -s Guru Geri

Kosár Van kuponod?