Skip to main content
Közzétéve
2020.02.15.
Guru Geri

Hogyan csinál privát életteret a WPC kerítés?

Gyerekkoromban az volt a mániánk a cimboránkkal, hogy bunkereket, barlangokat, várakat, rejtekhelyeket alakítottunk ki a sufniban, a fán, de akár a paplan alatt is. Még emlékeszem az érzésre, hogy mennyire megnyugtató és egyben izgalmas volt az a gondolat, hogy ha akarnék úgy el tudnék bújni, hogy akár hetekig nem találnának rám.

Úgy gondolom, hogy az ember már gyerekként magában hordozza a privát érlettér igényének csíráját, mely felnőttként szárba is szökken. Ez többek között abban nyilvánul meg, hogy egy hosszú pezsgő nap után, már égő vágyat érzünk a házunk, kertünk biztonsága iránt. Egyesek szerint sokan azért vásárolnak egyre nagyobb autót, egyre sötétebb ablakokkal, hogy ezáltal is kiterjeszthessék privát életterüket. Mindemellett, nyilván társas lények vagyunk és nagy kínzás lenne, a társadalomról leválasztani magunkat, de otthon azt szeretjük, ha el tudjuk rejteni a kis életünket a családunkkal együtt, a szomszédok, járókelők kíváncsi tekintet elől.  

Hozzávetőleg 10 éve döntöttünk úgy, hogy lecseréljük a drótfonat kerítésünket, amelynek az elején nagyon örültünk, és nagyon jól esett, amikor a szomszéd Márti néni, a gyereknek átnyújtott egy tál málnát, de egy másik alkalommal pedig megjegyzete, hogy „láttam, megint vigadalom volt nálatok a hétvégén…”, „de szép ez a főnyíró, most vettétek…?”,„jó ez a felfújható medence. Mennyibe került?”. És ha valakinél csírázik a paranója, mint ahogyan nálam néha előfordul, már rögtön utána kihallja a következő fel nem tett kérdést is, hogy „.. alkalmazottként miből tellett rá…?”.

Szóval, most nincsen málna, de van privát élettér, mivel van WPC kerítés.

Amikor vásárlási döntés előtt álltunk, nagyon sok szempontot mérlegeltünk. Szempont volt, a:

  • kerítés magassága
  • a kerítés esztétikus összhangja a házzal (színek, mintázat stb.)
  • a kerítés strapabírása, robusztussága (akkor még egy település szélén laktunk, ahol a szél időnként vitorlaként támaszkodott a kerítésnek, de az illetéktelen behatolókat is próbáltuk elbizonytalanítani)
  • a kerítés garantált élettartama (mi egy generációnyi időtartamban gondolkoztunk)
  • a kerítést környezetbarát előállítása
  • a kerítés könnyű szerelhetősége
  • és persze az ár sem volt egy utolsó szempont.

A WPC kerítés ezeket valóban mind-mind tudta és tudja most is.

Ha Ön éppen hasonló cipőben jár, akkor a kerítés magasságát illetően mindenképpen tanulmányozza az egyik korábbi bejegyzésemet, amelyben leírom, hogy milyen jogi szabályokat kell ismerni, például a kerítés magasságát illetően. Íme a link >>> https://wpcguru.hu/wpc-keritesek-jogi-hattere/

A színeket és az esztétikai hatást úgy tudja tesztelni, hogy kér egy ingyenes termékmintát és a párjával, egy kávé/tea mellett, meghányják-vetik, hogy melyik legyen a befutó… Az ingyenes WPC kerítés mintáit itt igényelheti: >>> https://wpcguru.hu/ingyenes-termekminta-igenylese/

A strapabírás tekintetében figyelembe kell venni az alapozást is. Erről itt írok részletesen: >>> https://wpcguru.hu/wpc-kerites-alap-labazat/

A WPC kerítés környezetbarát hátteréről itt tájékozódhat: >>> https://wpcguru.hu/kornyezetbarat-e-a-wpc-teraszburkolat/

A WPC kerítés könnyű szerelhetősége kapcsán, egy későbbi bejegyzésemben részletesen leírom a lépésket. Előzetesen csak annyit, hogy nagyon egyszerű, akár a LEGO (és nem a Technic ?)…

Az árak kapcsán javaslom, hogy hívja bátran a +36 70 904 65 88 számot (akár hétvégén is) vagy küldje el email-en (info@wpcguru.hu) azt, hogy milyen magas és széles kerítést szeretne, és a főnök, egy néhány órán belül, fillérre pontosan kiszámolja annak árát úgy, hogy a lehető legkevesebb anyag vesszen kárba. Természetesen ezt a főnök ingyen teszi.

Mégy egy utolsó gondolat a WPC kerítés kapcsán. Amióta használjuk az is kiderült, hogy a pórtól is véd, a zaj egy igen jelentős részét tompítja, a széltől is véd, a kutya sem tud kiszökni, és a feleségem már feszengés nélkül ki mer menni a kertbe napozni.

Üdv,
WPC -s Guru Geri

Kosár Van kuponod?